Obserwatorzy

czwartek, 6 czerwca 2013

Sakiewki z musem jabłkowym

Kolejna szybka propozycja tym razem dla łasuchów.

Szybka propozycja, na niezapowiedzianych gości :)


Potrzebujemy:
-ciasto francuskie
-jabłka
-cynamon
- jajko


Ciasto francuskie kroimy na kwadraty, nie za wielkie, tak aby pasowały np. do form na muffinki. Oczywiście można zrobić je na zwykłej, płaskiej blaszce. Do środka nakładamy musu jabłkowego(akurat miałam robiony przez mamę-pycha). Jeśli nie posiadacie musu, wystarczy, że dodacie pokrojone w kosteczkę jabłka posypane cynamonem bądź cukrem cynamonowym. Jabłka i cynamon bardzo do siebie pasują także nie ma co go żałować. 

Zamykamy nasze sakiewki, sklejając je. Górę smarujemy rozbełtanym jajkiem, aby nabrały ładniejszego koloru i posypujemy cynamonem bądź cukrem.


Pieczemy w 200 stopniach około 15 minut.


Zapach ciasteczek unoszący się w domu- bezcenny. Oczywiście poparzyłam sobie język kosztując, ale cóż poradzić, było w każdym razie warto.

Pozdrawiam:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz